N340 Vechtdal verbindingen

Dagelijks rijden er veel (vracht)auto’s vanuit het oosten van Overijssel via de N340, N48 en N377 naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Deze wegen zijn vooral in de spits erg druk. Hierdoor vermindert de doorstroming en loopt het verkeer vast. Daarnaast zijn deze wegen niet duurzaam en veilig ingericht waardoor er regelmatig ongelukken gebeuren. Om het verkeer ook op de langere termijn veilig en vlotter te kunnen laten doorrijden, heeft de provincie besloten deze wegen aan te passen.

Nieuwsbrief

logo varsen1Jaargang 20  Nr. 124    15-10-2020

Redactie: Janny Schuldink

E-mail: secretaris@varsen.nl

Internet: www.varsen.nl

Beste ouders van de kinderen t/m groep 8,

Sinterklaas heeft laten weten dat hij op Zaterdagmiddag 28 november de kinderen in Varsen wil bezoeken. We doen het dit jaar een beetje op een andere manier dan voorgaande jaren.

Sint en Piet willen de kinderen graag thuis verrassen.

Vinden jullie het leuk dat ze ook langs komen bij jullie kinderen? Laat het dan even weten! Dit graag vóór 15 november! Je kan een mailtje sturen naar:

chiela72@hotmail.com of een appje naar 06 21998392.

Kosten: 2 euro per kind

===============================================================================

Vele handen maken licht werk!

Onlangs hebben we met leden van P.B. Varsen het gras rond de
Varsenerbankjes gemaaid en opgeruimd. Vervolgens de schelpen aangevuld rond de bankjes. Ze staan er nu weer netjes bij.

Bedankt Marco Kodden, Willem Schepers,
Ruerd Wiersma en Wim van der Heide.

 

 

 

 

 

===============================================================================

Oproep voor leden van P.B. Varsen

Onderhoudswerkzaamheden/ klussen in Varsen.

Zijn er nog  mensen die tijd over hebben en
die het leuk zouden vinden om ons te helpen.

De dingen die voor nu en de komende tijd op het programma staan

Verven van de vleermuistoren.

Wie hiervoor belangstelling heeft kan zich aanmelden bij Wim Welleweerd,  

tel. 06-22405974 of via de mail, penningmeester@varsen.nl

Plaatsen van een kerstboom op de Brink.

Wie hiervoor belangstelling heeft kan zich aanmelden bij Ilonka Mulder,         

tel.  06-17174457 of via de mail, ilonkamulder@icloud.com

Namens P.B. Varsen  alvast bedankt.

================================================================================

Nieuwe bestuursleden gezocht.

Komend jaar verlaten enkele bestuursleden het bestuur en komen er een paar plekken vrij.

Vind je het leuk om meer betrokken te zijn bij onze buurtschap geef je dan op voor het bestuur van PB Varsen.

Voor informatie of aanmelding neem contact op met Janny Schuldink tel 0523-676442

of via de mail secretaris@varsen.nl 

of benader één van de andere bestuursleden.

=================================================================================

Gemeente Ommen in 2040? Samen werken aan een omgevingsvisie

OMMEN – Begin dit jaar konden inwoners van gemeente Ommen laten weten wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van de gemeente. Hoe ziet het leven in Ommen eruit in 2040? Wat zou u graag anders willen? Veel inwoners hebben daarover meegepraat. Helaas werden door het coronavirus de laatste bijeenkomsten en activiteiten afgelast. Ook, of zelfs juist, in deze tijd is het belangrijk om naar de toekomst te kijken. En gelukkig vinden we met elkaar steeds meer een weg in ‘het nieuwe normaal’. Daarom pakt gemeente Ommen graag de draad van Jouw Toekomst weer op.

Nieuwe data

Er zijn nieuwe data voor de resterende twee bijeenkomsten die zouden plaatsvinden in Giethmen en Witharen: Woensdag 4 november en maandag 16 november van 19.30 tot 21.30. Tijdens deze bijeenkomsten worden verschillende thema’s besproken, zoals werk, wonen en natuur & biodiversiteit. Welke thema’s zijn volgens u het belangrijkst?

Digitaal

Deze keer ontmoeten inwoners elkaar niet op locatie, maar digitaal. “De veiligheid van alle Ommenaren staat voorop. Daarom gaan we, gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus, deze keer graag op afstand met elkaar in gesprek.”, vertelt wethouder Ko Scheele. Alle inwoners van gemeente Ommen zijn van harte welkom. Omdat het voor inwoners de eerste keer kan zijn dat ze een digitale bijeenkomsten bij kunnen wonen, staat op ommen.nl/jouwtoekomst een duidelijke uitleg. Komt u er toch nog niet helemaal uit? Dan kunt u daar ook al uw vragen stellen.

Activiteiten

Naast de bijeenkomsten zult u online én offline leuke activiteiten of interessante informatie over Jouw Toekomst voorbij zien komen. Houd hiervoor het Ommer Nieuws, Facebook, Instagram en de website van de gemeente in de gaten. Om u te bedanken voor uw inzet, zijn er net als begin dit jaar weer leuke prijzen te winnen.

Aanmelden of meer informatie

Aanmelden voor een digitale bijeenkomst? Meer weten over Jouw Toekomst? Kijk op ommen.nl/jouwtoekomst.

================================================================================

Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar

Meld je nu aan voor de online informatiebijeenkomst

De herfst staat voor de deur en buiten wordt het weer kouder! Het ideale moment om na te denken over verduurzamen van uw woning. Maar hoe pak je dat slim en betaalbaar aan? Dat vertellen wij graag tijdens de online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ op woensdag 14 oktober. In slechts één uur tijd bent u op de hoogte van de mogelijkheden en verhoogde subsidies. Na afloop kunt u zich aanmelden voor een gratis adviesgesprek met onze energieadviseur en voor de gratis energiebespaartas ter waarde van € 75,-.

Informatie over energiebesparende maatregelen

Tijdens de één uur durende online informatiebijeenkomst worden woningeigenaren geïnformeerd over de mogelijkheden om energie te besparen in huis. Welke mogelijkheden zijn er? Wat kost het en wat levert het op? Ze krijgen antwoorden op vragen als “Mijn cv-ketel is aan vervanging toe, moet ik een nieuwe of is een warmtepomp ook een optie?”. Tijdens de bijeenkomst ontvangen deelnemers ook informatie over de mogelijke subsidies en regelingen. Uiteraard is er voldoende informatie om vragen te stellen.

Deelnemers ontvangen een gratis energiebespaartas en een adviesgesprek

Na afloop van de informatiebijeenkomst kunnen deelnemers een gratis energiebespaartas ophalen bij de Karwei in Ommen. In deze bespaartas zitten energiebesparende producten en een kortingskaart. Meer informatie over de bespaartas krijgt u tijdens de bijeenkomst. Naast de bespaartas kunnen deelnemers ook gratis energieadvies krijgen van een energieadviseur. Dit kan telefonisch of via een videogesprek.

Aanmelden voor de online bijeenkomst

Weer er snel bij, want aan de bijeenkomst kunnen maximaal 100 deelnemers deelnemen. Aanmelden voor de online informatiebijeenkomst kan via de volgende pagina: https://xement.webinargeek.com/verduurzaam-mijn-huis-slim-o2 of via de QR-code.