Arendshorst

Hogenkamps-Willem.

Mijn vader Willem Mulder heeft in zijn jonge jaren op de Hogenkamp gewoond met de drie zussen Anna (Johanna), Marie (Maria) en Diene (Berendina). Vandaar dat hij de bijnaam heeft gekregen van Hogenkamps-Willem. Hij is daar niet geboren, maar de drie zussen zijn op de Hogenkamp geboren. Mijn opa Jans Mulder is van Wijthem naar Varsen verhuist en heeft de boerderij Hogenkamp overgenomen van de weduwe Mollink.

Diene Mulder is getrouwd met Mans Kodden en is op de Hogenkamp blijven wonen.

Toen mijn vader getrouwd is, circa 95 jaar geleden, heeft hij de boerderij, op de plek waar vroeger de Havezate “Arendshorst” heeft gestaan en de daarbij behorende gronden, kunnen huren van het Landgoed Vilsteren.

De namen van de weilanden behorende bij de boerderij zijn zeker 95 jaar oud.

Deze namen zijn; Kalverland, Doevenweide, Rússenmaegie, Land voor thuus, Tippie, Koeland, Middenstuk, Land onder de bomen, en Schoapenweide.

Deze landen zijn jaren lang bewerkt door Hogenkamps-Willem, Diene van Hogenkamps-Willem en hun tien kinderen.

De weilanden in de directe omgeving hadden ook namen, zoals; Land van Moyers, Land van Runhart en het Land van LArendshorst-snoek-1783evert. In het Land van Runhart en in het Land van Levert zaten kolken en hoge koppen. Door de jaren heen zijn deze landen en ook andere landen geëgaliseerd. Ook de binnen- grachten van de Arendshorst zijn geëgaliseerd. Daarbij zijn ze nog wel oude fundaties tegen gekomen. In 1976 heeft mijn broer Jans van Hogenkamps-Willem de boerderij Arendshorst en het daarbij behorend erf binnen de buitengrachten van de havezate kunnen kopen. Jaren er na heeft hij ook de overige gronden behorend bij de boerderij kunnen kopen.

Nu zijn deze gronden, behoudens de boerderij en het daarbij behorend erf, weer terug gegeven aan de natuur en is in het beheer van Staatsbosbeheer.

Wim van Hogenkamps-Willem. Jan. 2013.

Online apotheek

Het actieve ingrediënt dat aanwezig is in de originele Viagra tabletten in onze online apotheek Rxpromed is Sidenafil, die in verschillende vormen, in verhouding tot de concentratie, om u een scala aan kosten te bieden die passen bij uw portemonnee.